Anne Sey, japanoloog, is vele malen in Japan geweest. En toch, de eerste ontdekkingen door westerlingen van dit eilandenrijk meer dan vier eeuwen geleden – niet meer in te halen. Hopeloos te laat. Dat gevoel blijft knagen. Alsnog wil zij een voet tussen de deur van de tijd krijgen. Met de frisse blik van een ontdekkingsreiziger ervaren hoe dicht zij bij haar geliefde Japan kan komen. Het oude Japan, toen daar de eerste westerlingen aan wal stapten.

Terug naar dat Japan.

Deze keer maakt zij de reis op de fiets, een bijna duizend kilometer lange tocht.

Zij slaat haar tent op in een tempel, logeert in een kerk, slaapt achter een grafheuvel en ervaart dat wabi sabi verzoening is met imperfectie. Ze komt terecht in een nuffig huwelijkspaleis, wordt uitgezwaaid door ontelbare inktvissen, slaat op de grote bronzen bel van een kasteel en beleeft de oneindige pijn van de boeddhistische hel en de levensverlengende krachten van bronwater. Kortom, een avontuurlijke reis door het Japan van nu, dat eigenlijk niet zoveel anders is dan het oude. Japan – nog steeds het meest interessante land van de wereld.

Anne Sey studeerde Japankunde in Berlijn en aan de Tōkai-Universiteit in Japan. Na haar promotie in de bedrijfskunde werkte zij aan diverse universiteiten in Nederland als docent en onderzoeker en bij de Nationale Politie als strategisch adviseur. Tegenwoordig is zij keramist en maakt werk geïnspireerd door Japanse vormgeving.

Wil je al vast een voorproefje van mijn boek lezen?

Klik dan op onderstaand logo en lees een uittreksel van mijn boek

Of lees een recensie, klik hier

Het reisverhaal is verkrijgbaar bij alle boekwinkels en online-winkels die boeken verkopen. Staat het nog niet vermeld bij jouw favoriete boekhandel? Geef ze een seintje om het voor jou te bestellen.

Voel je uitgenodigd om mijn boek te beoordelen, bijv. op BOLcom, Hebban, Libris, YouBeDa, Proxis, AKO… Het moge duidelijk zijn, Nederland en Belgie zijn landen van lezers! Deel ook jouw leeservaringen op jouw eigen social media. En/ of schrijf mij. 

 

Stel, nu mogen reizen, 

waar zou jij naartoe willen? Voor mezelf kan ik die vraag onmiddellijk beantwoorden – naar Japan! Zoals wellicht zovelen van ons. Waar anders wandel je over bemoste stenen in minimalistische tuinen? Snuif je in achterafstraatjes de vertrouwde geur van verse was, zeewier en wierook op? De blijheid bij het onderdompelen in de loeihete baden, de zoutige smaak van warme rijstkoekjes – osenbei. Glimlachend bij de onbeschrijfelijke rommel in de keukentjes van ouderwetse herbergen, de schuifelende gang van de kranige oudjes de steile weg omhoog naar het bergtempeltje, de witte handschoenen van de buschauffeurs.
‘Japangeluk’ zit juist in de schoonheid van het kleine.
Terug naar Japan!

Voor een interview over mijn boek klik hier:

Interview

 

 

Terug naar Japan.

Verslag van een ontdekkingsreis

Anne Sey © 2021 Uitgeverij Aspekt

Omslagontwerp: Snegina Uzunova

Binnenwerk: Paul Timmerman

Foto’s: Anne Sey

ISBN: 978-94-6424-000-0 NUR: 000

NUR 300

Prijs 22,50 Euro

300 pagina’s

       

FOLLOW ME ON INSTAGRAM

ATELIER

Hoogstraat 48

5352 LC Deursen-Dennenburg

The Netherlands

+31 (6) 18 90 65 93

info@annesey.nl

 

Open op woensdag van 19.00 -20.00 uur en op afspraak